top of page

ALCHEMY OF TOUCH

Alchemy Of Touch, een dynamische en unieke vorm van transformatief lichaamswerk.

De leer van Alchemy Of Touch is zeer duidelijk gericht op een oprechte, meditatieve uitwisseling tussen therapeut en klant waardoor de fysieke transformatie op een hoger niveau kan plaatsvinden.

De uitwisseling gebeurd in een hoge staat van bewustzijn van het zenuwstelsel waardoor de ontvanger in een diepe staat van relaxatie terecht komt en de behandeling doordringt tot in de kern van uw zijn.

Het doel van de behandeling is om balans en harmonie in het lichaam te creëren, om gewrichten te herstellen in hun vloeiende beweging  vooral in de ledematen en rug, om spieren te balanceren, de lichaamshouding verbeteren,  de circulatie herstellen, afvoeren van gifstoffen aanmoedigen, verbeterde en diepere ademhaling en het faciliteren van diepe ontspanning.

Het resultaat is een gevoel van welzijn die levensenergie creëert, iets wat we allemaal nodig hebben!

Zo worden technieken uit verschillende Westerse en Oosterse stromingen gecombineerd met Fluid Touch ©

    Dit omvat:

  • Myofascial Chi release

  • Osho Rebalancing massage

  • Deep Tissue Massage

  • Thai yoga stretch

  • Trager technieken

  • Digitale druk

  • Energetisch werk

Fluid Touch © is ontworpen door Tapesh Paradiso, de techniek gebruikt golvende bewegingen die ervoor zorgen dat de energie vibreert door het lichaam zodat de soepelheid toeneemt en zuurstof beter door het lichaam stroomt.

De verspreide sensatie geeft de ontvanger een uitermate lekker gevoel, zelfs wanneer dit gecombineerd wordt met diepe druk die anders eerder pijnlijk zou ervaren worden. Deze techniek is wat Alchemy Of Touch zo uniek maakt!

De visie en behandeling van Alchemy Of Touch uitgelegd door Tapesh & Anouk, de oprichters en lesgevers.

Alchemy Of Touch heeft vele toepassingen door zijn diversiteit aan technieken, de grootste focus ligt op diep (spier)weefsel massage, los- en soepel maken van gewrichten, Thai stretching, oplossen van Trigger points en vooral het bindweefsel in zijn natuurlijke, flexibele staat terug brengen voor een optimale energie doorstroming en beweeglijkheid!

We maken samen een reis door uw lichaam en gaan op zoek naar de spanning en restricties die het vasthoud in de diepere lagen van uw weefsel, zo verkrijgt u zelf ook een groter inzicht over uw eigen lichaam en waar de spanningen en knelpunten zich echt bevinden.

Het bindweefsel speelt een zeer belangrijke rol in uw lichaam en het onderzoek in de medische wereld is hier rond nog vrij nieuw. Het systeem kan lokaal uitdrogen, spanning en trauma (zie de-armouring) vasthouden, verkleven aan organen met verminderde functie en pijn tot gevolg, maar ook zorgen voor beweging restrictie, slechte houding en oppervlakkige ademhaling. Vaak worden deze ongemakken ook verlegd bv. door een probleem rond de heup kan er een restrictie plaatvinden in de schouder.

 

Bij vele chronische aandoeningen zoals stijfheid, beweging restrictie en pijnlijke spanning is het uitermate aangewezen om de oorzaak te onderzoeken in de richting van het bindweefsel en de diepere lagen van uw spieren en lichaam.

Alchemy Of Touch gaat hierbij veel verder dan enkel een top laag behandeling zoals de meeste relax massages.

Mooie video over de werking en restricties van bindweefsel (fascia)

bottom of page