top of page

BODY DE-ARMOURING

Gedurende ons leven ervaart ieder mens een bepaalde vorm van trauma, sterke pijnlijke emoties die we op onszelf niet kunnen verwerken.

Trauma en pijnlijke ervaringen slaan we als imprints op in ons pijnlichaam. Die imprints zetten zich vast in onze spieren en in ons bindweefsel. Rondom de plekken van impact kan dit letterlijk tot centimeters dikke harde plekken leiden, die zich als een schild rondom ons lichaam vormen. Het harnas beschermt ons tegen de emotionele pijn die gelinked is aan het trauma.

Maar het kan er ook voor zorgen dat onze levensenergie stagneert, zelfs blokkeert.

Mogelijke gevolgen

 

Verharding van je spier- en bindweefsel heeft een flinke impact op zowel fysiek als emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. Het kan leiden tot onbewuste zelf-saboterende en zelfdestructieve patronen. Tegenslag in je leven, moeite met het volbrengen van doelen, gevoel van zwaarte, angst in relaties, boosheid of frustratie, schaamte, wantrouwen, chronisch geldtekort, etc. kunnen manifestaties zijn van een inwendig pantser. Zolang het pantser blijft, kunnen deze patronen zich blijven herhalen. Verschillende chronische aandoeningen en fysieke ongemakken zijn mogelijke gevolgen van deze blokkades in het lichaam. Het is mogelijk om via body de-armouring hiervan te genezen.

 

De sessie

 

Bij de-armouring ligt de focus op het opzoeken en het ontmantelen van het pantser in je pijnlichaam. In dit proces ga ik intuïtief te werk. Samen gaan we op zoek, naar waar (emotionele) pijn zich in jouw lichaam heeft vastgezet. Door deze te erkennen, te doorvoelen, te omarmen en daar tijdens de behandeling bewust naar toe te ademen, kan de vastgezette pijn loskomen en getransformeerd worden. Eerst in het fysieke lichaam, dan in het emotionele lichaam en vervolgens in het energetische lichaam.

Belangrijk om te weten

 

Een de-armouring sessie kan veel bij je losmaken. Oude emotionele pijn, verdriet, boosheid, schaamte maar ook vreugde, opwinding of genot kan zich openbaren. Het kan zijn dat je geluid of bewegingen wilt maken. Alles wat zich aandient, is welkom en mag vrijuit geuit worden. Laat de wijsheid van je lichaam hierin jouw gids zijn. Voelen wat er gevoeld wil worden, erbij blijven, er naar toe ademen, ook al begrijp je misschien niet precies wat er gebeurt. Je adem is heel belangrijk en ik help je er tijdens de sessie je daarvan bewust te blijven.

Door de emoties er volledig te laten zijn en er ruimte aan te geven, kunnen ze oplossen en transformeren. Op deze manier worden oude krampachtige verbindingen verbroken en kan de levensenergie weer vrij stromen.

Plekken die mogelijk aangeraakt worden zijn borst, schouders, hoofd, rug, benen, billen, bekken, liezen, kaaklijn en buik.

Het is aan te raden om minimaal een uur voor een de-armouring niets meer te eten. Bij langdurig vastgezette pijn zijn vaak meerdere sessies nodig.

Verder

 

Een body de- armouring kan een diep proces in jou op gang brengen. Dat proces houdt niet per se op bij het einde van de massage. Ook, en soms vooral, wanneer je naar huis gaat kan het doorwerken. Het kan dat je je tijdens en/of na de sessie super stromend en heerlijk voelt. Maar het kan ook dat oude (emotionele) pijn naar boven komt en dat die ook na afloop nog voelbaar is.

Het is goed om je te realiseren dat het proces van vrijer worden en het afpellen van het harnas meestal in stapjes gaat. Meerdere sessies kunnen nodig zijn om tot de levensenergie weer vrijelijk te voelen stromen.

Met name rondom de eerste paar behandelingen zal ik na afloop met je inchecken om te horen hoe het met je gaat.

De behandeling

 

Een 1ste sessie zal meestal starten rondom het buik en bekkengebied. Het gebied wordt eerst losgemaakt om daarna dieper te gaan werken. Door middel van een diepe, zeer trage massage ga ik op zoek naar verhardingen in het bindweefsel en eens gevonden, worden deze losgemaakt. Deze gebieden kunnen heel gevoelig zijn en de behandeling kan pijnlijk ervaren worden, het is heel belangrijk om te weten dat er nooit een pijngrens zal overschreden worden in dit process.

Een de-armouring kan over het gehele lichaam plaatsvinden en verschillende gebieden houden verband met verschillende soorten trauma. Als men een dieper process wil aangaan kan de de-armouring ook rondom de geslachtsdelen plaatsvinden, aangezien hier bij de meeste mensen veel trauma en spanning wordt vastgehouden is dit bijzonder efficient. Dit gebeurt echter enkel wanneer er een vertrouwensband is tussen therapeut en client en er reeds ervaring is met body de-armouring bij de client. Een de-armouring rondom de geslachtsdelen kan enorm intens en bevrijdend zijn niet enkel op emotioneel vlak, doordat er trauma en spanning verdwijnt, kan men hierdoor meer genot ervaren in het fysieke lichaam en een makkelijkere orgastische staat bereiken.

Voor wie

De-armouring is voor degene die echt de diepte in wil en opgeslagen trauma in de verschillende lagen aan wil gaan. De-armouring werkt openend, is spannend maar ook zeer passend in jouw proces van zelfliefde, overgave en eigen dieptes ontginnen.

De- armouring is voor jou die de reis naar binnen volmondig omarmt en aangaat.

Op fysiek vlak realiseren we diepe en permanente ontspanning in verschillende delen van het lichaam, dit zal zorgen voor onder andere makkelijkere en diepere ademhaling, meer gevoel en genot ervaren, minder pijn of ongemakken waarnemen.

Hoe meer het lichaam ontspannen is, hoe meer de geest zich thuis voelt en de ruimte heeft om het volledige lichaam in te nemen ipv slechts een klein stukje ervan.

Tantrische De-Armouring

 Mensen die reeds ervaring hebben in Tantra of die zich klaar voelen om met de seksuele energie te werken kunnen een Tantrische De-Armouring sessie vragen. Bij MYTH zijn 80% van de sessies die gegeven worden van deze aard en is dan ook de specialiteit. Het Tantrisch lichaamswerk vormt een zeer mooie harmonie met het werk dat in een De-Armouring sessie plaatsvindt. Het is zowaar een dans van Yin & Yang, de vrouwelijke en mannelijke aanpak die mag samenkomen en elkaar versterkt. Door de krachtige activatie en stroming van ons lichaam door middel van onze seksuele energie, kunnen we veel makkelijker en dieper in het lichaam gaan werken als we ervoor kiezen om release werk te gaan doen. Het potentieel van zulke sessies is groter dan klassieke de-armouring zolang men openstaat en klaar is om op deze manier te werken. We overleggen steeds samen of dit past bij je, deze intake sessie van 4,5u staat niet tussen de opties bij de booking tool en kan je enkel op aanvraag boeken na een telefonische intake.

bottom of page